НА ПЪРВА СТРАНИЦА В ГУГЪЛ?

НА ПЪРВА СТРАНИЦА В ГУГЪЛ?

Ако имате сайт в интернет, който да представя вашият бизнес или идея, то със сигурност сте се замисляли как да подобрите класирането му в гугъл. Говоря за гугъл, защото 90% от населението ползва основно него. И сте прави, защото за какво ви е сайт ако никой не го посещава.

Вероятно, все по-често чувате термини като , seo, оптимизация и оптимизация на сайт. И трите носят един и същи смисъл, а именно да се направи така сайта Ви, че той да се класира на челни позиции в резултатите от търсенето. Как става това теоретично е лесно, но реално отнема доста ресурс като време и мислене.

Първото много важно нещо за качествена оптимизация на сайт е неговото съдържание. Често се случва да имаме клиенти, които имат вече някакъв сайт, който изглежда много добре, но в него има няколко картинки и по 1-2 изречения. Графа с контакти, кратко описание от 5 реда за дейността на фирмата и нищо повече. За съжаление това никак не се нрави на търсачките, които много държат сайтовете да са изпълнени със богато и оригинално съдържание.

Като заговорихме за оригинално съдържание, това е друг много ключов момент за правилно SEO. В Гугъл не обичат прекопирания текст и наказват. Затова бъдете креативни, напънете се малко, а ако ви е трудно, наемете текстописец, който знае как да направи нещата приятени и за гугъл и за окото на хората. Добре оптимизирания текст е хубаво да съдържа чест важни за сайта ви думи - така наречените ключови думи. Ето и един пример за да Ви стане по-ясно. Ако сайтът ви продава спално бельо - чаршафи, възглавници и всякакви други неща и искате да засилите класирането за думата възглавници, то напънете се и добавете текст, който богато ги описва като артикули, като използвате често думите възглавници и възглавница.

От съществено значение за доброто класиране на вашия сайт е и така наречения linkbuilding или изграждането на много връзки, които да сочат към него. Когато търсачките обхождат други сайтове и попадат в тях на препратка към вашия сайт, те отчитат това като повишен интерес към него и подобряват класирането му. Има много сайтове и директории, които предлагат подобна услуга за публикуване на такива линкове, но за съжаление напоследък има тенденция, това да оказва понякога негативно влияние. Особено ако се публикуват масово връзки в сайтове, които търсачките вече не харесват и буквално са нарочени за лоши. Затова внимавайте ако правите linkbuilding сами и поне се консултирайте с някой който вече е патил.

Напоследък все повече набира скорост един друг похват за оптимзиация - а именно писането на статии по блогове и информационни сайтове с препратки от тип anchor text - т.е. определена ключова дума, на която е сложен линк към сайта. Пример - диета. Това подсказва на търсачките, че сайтът, към който сочи линка е с подобна тематика като значението на думата и това подобрява класирането.

В общи линии това са основните похвати за да бъде вашият сайт добре позициониран. Разбира се, ние, както и нашите колеги използваме още много други дребни похвати, за които ще ви разкажа в следващата статия, стига да Ви е интересно.

 


 

Начало    Оптимизация    Web-design    Поддръжка    Цени и услуги    СЕО    Безплатно    Разкази    Рецепти    Контакти

 
 Стари, но посещавани ;)


Oптимизиране на работния процес

Продължаваме с полезните идеи за оптимизация на различни дейности в живота ни. В тази статия може да прочетете идеи за оптимизиране на работния процес.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 3-та

Трикове за готвене риба. Продължаване с пълна сила да Ви показваме някой трикове, как да оптимизирате домакинската работа, готвенето, и всякакви други не много приятни дейности.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 2-ра

Ето и следващата порция трикове и чалъми за оптимизране на процесите в домакниската работа. Тя винаги е неприятна, но ако приложите малко фантазия бързо можете да облекчите много от неприятните дейности.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 1-ва

След като се занимаваме с оптимзация, защо да не Ви предложим и няколко хитрини и трикове за оптимизиране на домакинската работа. С правилното оптимизиране на пространството и процесите, домакинската работа може да бъде дори приятна. Разбили мсе го на няколко части, за да бъде по-лесно за запомняне ;)


Колко струва оптимизацията на сайт?

Един от въпросите, които всички клиенти ни задават е, колко ще струва оптимзацията на сайта им. И всъщност е съвсем нормално това да ги интерисува. Но те не винаги са наясно какво точно влиза в цената която чуват и какво представляват услугите които са им изброени.


ОПТИМИЗАЦИЯ - задължителна добавка в маркетинга

Оптимизация на сайт е сравнително нова услуга, породена от това, че вече в интернет много фирми имат страници и целта, на фирмата чрез оптимизация е да се показва на едно от първите места при търсене в различни търсачки. Всички ние използваме по различни поводи така наречените „търсачки” и резултатите, които получаваме аранжрани по номера са плод на тази оптимизация.


ОПТИМИЗАЦИЯ НА САЙТ – как да я направим

Оптимизацията на сайт, или така нареченото SEO, е процес, който е постоянен и не свършва с еднократни действия. Той се извършва перманентно и изисква доста време и ресурс, както и добри познания и сравнително здрави нерви. Реални резултати за оптимизирането на един сайт можете да очаквате около 3-тия месец от започването на вашата оптимизация на сайта. Първоначално се прави щателна проверка на кода на сайта и се изчиства от грешки. Регистрира се в различни инсгтрументи на гугъл и други търсачки, чрез които да се индексира и да се следи развитието му. Започва се изграждането на връзки сочещи към него, както от сайтове с висок рейтинг, така и от социални мрежи. Ежедневно се публикуват статии свързани със съайта в качествени блогове.


Има ли нужда сайтът Ви от оптимзация

Когато преди години е измислена и създадена интренет мрежата едва дали са очаквали, че тя ще стане основно средство за комуникация и получаване на всякаква информация, както и обмен на данни. Днес почти всеки 2 или 3 ти човек има персонален компютър, лаптоп или таблет, от които може да се свърже и да бъде част от интернет пространството. Едно от най-честото използване на мрежата е за търсене на информация. Фразата „Чичо ГУГЪЛ” знае всичко е позната даже и на децата. Една дума в полето на търсенето и пред нас се зареждат десетки и стотици страници, от които можем да получим исканата информация. Винаги ми е било интересно по каква логика се подреждат страниците. И още преди време ми обясниха, че за да се появява страницата на едно от по-предните места и да има по-голям шанс да бъде разгледана от някого тя се нуждае от оптимизация.


Оптимизацията – път към успеха

Оптимизация на сайт е нова услуга, която се предлага от доста фирми. При нея се гарантира излизане на фирмата на едни от първите страници при резултатите от търсене в различните търсачки. Особено важно за фирмите е, когато предлагат продуктите и услугите си в интернет да определят ключови думи, по които да се намират най-лесно. Все още един от старите и изпитани начини човек да получи информация, когато търси нещо е да търси в някоя търсачка. Може би най-използваната такава за сега си остава гугъл. Всеки от нас поне по веднъж на ден влиза да търси нещо – я някой продукт, я някой адрес на фирма или каквото и да ни е нужно. И резултатите, които виждаме на първите места, най-често са плод на оптимизация.


ОПТИМИЗАЦИЯ – НОВАТА ЛУДОСТ В ИНТЕРНЕТ - МАЛКО ИСТОРИЯ ЗА ТОВА ОТ КЪДЕ СЕ ПОЯВИ

Да направиш оптимизация на сайт вече е не просто желателно, а задължително, ако искаш този сайт да работи за теб. Често пъти обаче, хората не са наясно, какво точно е оптимизация и защо им е. Защо това е услуга която се извършва постоянно и защото не може да се направи еднократна оптимизация на даден сайт и повече да не се занимаваш с него.


НА ПЪРВА СТРАНИЦА В ГУГЪЛ?

Как да бъдете на първа страница в гугъл и защо? Какво да очаквате и кога?


Оптимизация на сайт byzza.eu

Предстои оптимизиране на този електронен магазин за санитария и страхотни продукти и аксесоари за баня.


Първият ни сайт на Холандски

SmartCode с гордост Ви представя първият си сайт на холандски.


НОВИНИТЕ ни във Фейсбук

Добавихме един бутон за файсбук, за ваше улеснение


SmartCode - Белгия, Холандия и Люксембург да ни очакват

С добрата работа идват и добрите резултати. И добрите клиенти. А ние нападаме първите места на гугъл в Белгия, Холандия и Люксембург


НАЧАЛО НА ОПТИМИЗАЦИЯТА НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН НА ФИРМА ЕМ.ПЕ.ЕЛЕКТРОНИКС ЕООД

Електронен магазин за електронни компоненти и резервни части, дистанционни и какви ли не джунджурии


Съвместен проект за оптимзиация на www.народни-танци.com

Стартираме съвместен проект за създаване на интернет сайт за фолклорни забавления, заедно с 92-ро СОУ Димитър Талев, детски ансамбъл за народни танци "Витошанче" и клуб за нардни танци "За пояс"


www.bogdanoff.eu - нов сайт

Личен сайт на Цветелин Богданов - започваме да го майсторим


ТЕСТВАНЕ НА НОВ ТЕКСТОВ РЕДАКТОР

Благодарение на Теодор Кудушчиев, който беше така любезен да ни спести ровене и четене, сега тестваме нов текстов редактор - по-удобен и с повече бутончета.


ПРОМОЦИЯ - от 16 юли 2012 г. - ОПТИМИЗАЦИЯ НА САЙТ САМО ЗА 75 лв. НА МЕСЕЦ

От 16 юли 2012 г. SmartCode стартира промоционална програма за оптимизиране на сайтове на цена от 75 лв. на месец.


 

Copyright 2012-2014 SmartCode - Всички права запазени

 

 BGtop

  Check PageRank