ТАБЛЕТ и баба

ТАБЛЕТ и баба

таблети        - Каква табла искаш? – ме попита баба ми, когато ме чу да си говоря с приятели по телефона.

        Какво затруднение изпитах, докато й обясня, че таблата, всъщност е таблет. А какво представляват таблети, телефони, смартфони и т.н. работи за една възрастна жена, която все още не може да произнесе правилно GSM и казва „жисиема»... И, въпреки че има мобилен телефон, за нея тези нови технологии си остават загадка. Дори компютърът вкъщи за нея е странен, а интернет пространството и това, че мога да се чуя и видя с някого от другия край на света, да си разглеждаме снимките или да си пишем в реално време в някой чат, тя не може да осмисли тази информация.

        Още по-весело стана, когато и показах на картинка от едно списание какво представляват таблетите, защото тя реши, че това са някакви малки телевизори, но беше много очудена как ще го гледам, след като не може да се сложи изправен и трябва да го държа.

        След като й обясних, че това всъщност е устройство, което е като компютър, че с него мога и да си говоря като от телефон, че мога да правя снимки, да слушам музика или да гледам филм, тя още повече се обърка. Въпреки това тя бе доста заинтиругава какво е това и, когато отивах да си го купя, я взех с мен да разгледа таблети и телефони в магазина.

        След като се прибрахме, аз започнах да й показвам това – онова, как се действа, как работи и й направих няколко снимки. Втрещи се като разбра, че няма никакви копчета като на телефоните, а всичко излиза на сензорния екран и се натиска върху него, за да се работи с него. Влязох в интернет и намерих епизод на любимия й сериал, за да гледа някаква серия и да види, че може да гледа и филми. Каза, че си било друго на телевизора, по-хубаво им виждала лицата, а буквите не можа да ги прочете. Набрах номера на майка ми и й дадох да говори през таблета, а пък тя пита:

        - И как туй голямо нещо да го държа на ухото си, отде да слушам? Туй таблетите не й за стари и изкуфели хора кат нас! Вий младите им разбирате!

        След цялата демонстрация дойде време да излиза навън с другите баби от съседните блокове. На дернек.

        Когато и аз излязох малко по-късно ги чух да си говорят за таблети, телефони и компютри. Моята баба учеше другите, че не било табли, че било като телевизора, ама не съвсем, че прави снимки и може да се говори по него като от телефон, ама не било със слушалка и другите баби цъкаха с език.

        Когато отминах, се замислих какво ли ще бъде след 50 години например, и дали някоя моя внучка няма да ме учи на разни неща, които моят мозък няма да може да осмисли, защото технологиите са се развили с някакви бесни темпове? Дали и аз ще споделям полуразбрала, полунедоумяваща на другите тогавашни баби какви чудеса се случват? Дали думите като таблети и телефони ще са някакви архаични и тези сегашни нововъведения, които са модерни, удобни, нови, ставащи необходимост ще са изчезнали както са изчезнали телефоните с шайба и черно-белите телевизори? Това само времето ще покаже. Ще ви кажа след 50 години.

Ако ви харесват нашите разкази, посетете сайта на едни от нашите спонсори -> Даймънд кетъринг

       

       


 

Начало    Оптимизация    Web-design    Поддръжка    Цени и услуги    СЕО    Безплатно    Разкази    Рецепти    Контакти

 
 Стари, но посещавани ;)


Oптимизиране на работния процес

Продължаваме с полезните идеи за оптимизация на различни дейности в живота ни. В тази статия може да прочетете идеи за оптимизиране на работния процес.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 3-та

Трикове за готвене риба. Продължаване с пълна сила да Ви показваме някой трикове, как да оптимизирате домакинската работа, готвенето, и всякакви други не много приятни дейности.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 2-ра

Ето и следващата порция трикове и чалъми за оптимизране на процесите в домакниската работа. Тя винаги е неприятна, но ако приложите малко фантазия бързо можете да облекчите много от неприятните дейности.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 1-ва

След като се занимаваме с оптимзация, защо да не Ви предложим и няколко хитрини и трикове за оптимизиране на домакинската работа. С правилното оптимизиране на пространството и процесите, домакинската работа може да бъде дори приятна. Разбили мсе го на няколко части, за да бъде по-лесно за запомняне ;)


Колко струва оптимизацията на сайт?

Един от въпросите, които всички клиенти ни задават е, колко ще струва оптимзацията на сайта им. И всъщност е съвсем нормално това да ги интерисува. Но те не винаги са наясно какво точно влиза в цената която чуват и какво представляват услугите които са им изброени.


ОПТИМИЗАЦИЯ - задължителна добавка в маркетинга

Оптимизация на сайт е сравнително нова услуга, породена от това, че вече в интернет много фирми имат страници и целта, на фирмата чрез оптимизация е да се показва на едно от първите места при търсене в различни търсачки. Всички ние използваме по различни поводи така наречените „търсачки” и резултатите, които получаваме аранжрани по номера са плод на тази оптимизация.


ОПТИМИЗАЦИЯ НА САЙТ – как да я направим

Оптимизацията на сайт, или така нареченото SEO, е процес, който е постоянен и не свършва с еднократни действия. Той се извършва перманентно и изисква доста време и ресурс, както и добри познания и сравнително здрави нерви. Реални резултати за оптимизирането на един сайт можете да очаквате около 3-тия месец от започването на вашата оптимизация на сайта. Първоначално се прави щателна проверка на кода на сайта и се изчиства от грешки. Регистрира се в различни инсгтрументи на гугъл и други търсачки, чрез които да се индексира и да се следи развитието му. Започва се изграждането на връзки сочещи към него, както от сайтове с висок рейтинг, така и от социални мрежи. Ежедневно се публикуват статии свързани със съайта в качествени блогове.


Има ли нужда сайтът Ви от оптимзация

Когато преди години е измислена и създадена интренет мрежата едва дали са очаквали, че тя ще стане основно средство за комуникация и получаване на всякаква информация, както и обмен на данни. Днес почти всеки 2 или 3 ти човек има персонален компютър, лаптоп или таблет, от които може да се свърже и да бъде част от интернет пространството. Едно от най-честото използване на мрежата е за търсене на информация. Фразата „Чичо ГУГЪЛ” знае всичко е позната даже и на децата. Една дума в полето на търсенето и пред нас се зареждат десетки и стотици страници, от които можем да получим исканата информация. Винаги ми е било интересно по каква логика се подреждат страниците. И още преди време ми обясниха, че за да се появява страницата на едно от по-предните места и да има по-голям шанс да бъде разгледана от някого тя се нуждае от оптимизация.


Оптимизацията – път към успеха

Оптимизация на сайт е нова услуга, която се предлага от доста фирми. При нея се гарантира излизане на фирмата на едни от първите страници при резултатите от търсене в различните търсачки. Особено важно за фирмите е, когато предлагат продуктите и услугите си в интернет да определят ключови думи, по които да се намират най-лесно. Все още един от старите и изпитани начини човек да получи информация, когато търси нещо е да търси в някоя търсачка. Може би най-използваната такава за сега си остава гугъл. Всеки от нас поне по веднъж на ден влиза да търси нещо – я някой продукт, я някой адрес на фирма или каквото и да ни е нужно. И резултатите, които виждаме на първите места, най-често са плод на оптимизация.


ОПТИМИЗАЦИЯ – НОВАТА ЛУДОСТ В ИНТЕРНЕТ - МАЛКО ИСТОРИЯ ЗА ТОВА ОТ КЪДЕ СЕ ПОЯВИ

Да направиш оптимизация на сайт вече е не просто желателно, а задължително, ако искаш този сайт да работи за теб. Често пъти обаче, хората не са наясно, какво точно е оптимизация и защо им е. Защо това е услуга която се извършва постоянно и защото не може да се направи еднократна оптимизация на даден сайт и повече да не се занимаваш с него.


НА ПЪРВА СТРАНИЦА В ГУГЪЛ?

Как да бъдете на първа страница в гугъл и защо? Какво да очаквате и кога?


Оптимизация на сайт byzza.eu

Предстои оптимизиране на този електронен магазин за санитария и страхотни продукти и аксесоари за баня.


Първият ни сайт на Холандски

SmartCode с гордост Ви представя първият си сайт на холандски.


НОВИНИТЕ ни във Фейсбук

Добавихме един бутон за файсбук, за ваше улеснение


SmartCode - Белгия, Холандия и Люксембург да ни очакват

С добрата работа идват и добрите резултати. И добрите клиенти. А ние нападаме първите места на гугъл в Белгия, Холандия и Люксембург


НАЧАЛО НА ОПТИМИЗАЦИЯТА НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН НА ФИРМА ЕМ.ПЕ.ЕЛЕКТРОНИКС ЕООД

Електронен магазин за електронни компоненти и резервни части, дистанционни и какви ли не джунджурии


Съвместен проект за оптимзиация на www.народни-танци.com

Стартираме съвместен проект за създаване на интернет сайт за фолклорни забавления, заедно с 92-ро СОУ Димитър Талев, детски ансамбъл за народни танци "Витошанче" и клуб за нардни танци "За пояс"


www.bogdanoff.eu - нов сайт

Личен сайт на Цветелин Богданов - започваме да го майсторим


ТЕСТВАНЕ НА НОВ ТЕКСТОВ РЕДАКТОР

Благодарение на Теодор Кудушчиев, който беше така любезен да ни спести ровене и четене, сега тестваме нов текстов редактор - по-удобен и с повече бутончета.


ПРОМОЦИЯ - от 16 юли 2012 г. - ОПТИМИЗАЦИЯ НА САЙТ САМО ЗА 75 лв. НА МЕСЕЦ

От 16 юли 2012 г. SmartCode стартира промоционална програма за оптимизиране на сайтове на цена от 75 лв. на месец.


 

Copyright 2012-2014 SmartCode - Всички права запазени

 

 BGtop

  Check PageRank