КАМИНАТА - уют и топлина

КАМИНАТА - уют и топлина

камини        Почти всеки си представя, че в къщата или апартамента си има камина. Тя внася уют, топлина и може да бъде един много красив акцент в нашия дом. Когато аз реших, че искам да имам в жилището си такава, започнах да обикалям магазините, които предлагат камини и горивни камери.

        Оказа се, че това не е никак проста работа, а трябва да се съобразиш с това къде и какви са комините и въздухоотводите, какво по площ помещение искаш да отопляваш, дали искаш камината да затопля и останалите помещения в дома ти или не. Разбрах, че може да се направи инсталация, чрез, която да се затоплят и други уреди или пък водата, която използваш. Отделно има различни видове - открити зидани камини, а също и със метални камери за отопление и за вграждане.

        В един момент толкова се обърках, че почти се отказах, защото ставаше въпрос за апартамент на последния етаж, където трябваше да се доизгради коминът, щеше да се работи по покрива и изобщо очертаваше се голяма драма, много нерви и средства. При най-малката неточност имаше вероятност камината да не работи правилно и да връща въздуха обратно, да прегрява цялата конструкция или нещо друго да пречи на правилното й функциониране. Да не говорим, че мястото, което в крайна сметка се заема при изграждането на камината е много по-голямо, отколкото си представях в началото, защото се налага да има задължителни сантиметри разстояние между стената и комина, слага се вата за изолация и т.н.

        В крайна сметка, след обикаляне и разглеждане на много видове камини, след като бях започнала и да сънувам камини, след като ми направиха няколко идейни проекта, от които аз можеше да избера, където и да отидех – в приятели на гости, в хотелите, заведенията, единствено това оглеждах. Да не ви казвам колко интериорни списания разгледах, за да си изградя точна и ясна представа за това какво и как го искам, дойде и моментът в който се спрях на нещо и се предприе действие, за да осъществя мечтата си да имам камина в собствения ми хол.

        Моментът на изграждането беше доста пипкав, но резултатът си заслужаваше. Явно бях направила добър избор, както на камина, така и на майстори, които да ми я монтират и оформят крайната визия.

        Сега това е най-любимото ми място от апартамента. Най-хубавата част дойде, когато вече всичко беше готово и аз се заех да аранжирам уютния кът пред камината. С големите удобни фотьойли на които да можеш да се отпуснеш вечер, с масичката, на която да си сложиш напитката и книгата, с дебелата постелка, на която можеш да стъпиш бос и да ти потънат краката в нея, с възглавниците, които можеш да сложиш на земята и да си лежиш пред огъня с часове. Сега през зимните месеци това е мястото, където стоим с приятели и си говорим или пием по чаша вино, смеем се и се чувстваме стоплени както от огъня, така и от компанията си.
        Моят ентусиазъм се предаде и на останалите от близките ми приятели и познати, които също се решиха на такива стъпки и започнаха изграждането на камини и в техните домове. Така че моят съвет е да не се колебаете, ако искате във вашия дом да сложите камина. Крайният резултат си заслужава.

П.П. Нещо, което също заслужава внимание са така наречените пелетни печки. Но за тях, следващия път.

 

 


 

Начало    Оптимизация    Web-design    Поддръжка    Цени и услуги    СЕО    Безплатно    Разкази    Рецепти    Контакти

 
 Стари, но посещавани ;)


Oптимизиране на работния процес

Продължаваме с полезните идеи за оптимизация на различни дейности в живота ни. В тази статия може да прочетете идеи за оптимизиране на работния процес.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 3-та

Трикове за готвене риба. Продължаване с пълна сила да Ви показваме някой трикове, как да оптимизирате домакинската работа, готвенето, и всякакви други не много приятни дейности.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 2-ра

Ето и следващата порция трикове и чалъми за оптимизране на процесите в домакниската работа. Тя винаги е неприятна, но ако приложите малко фантазия бързо можете да облекчите много от неприятните дейности.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 1-ва

След като се занимаваме с оптимзация, защо да не Ви предложим и няколко хитрини и трикове за оптимизиране на домакинската работа. С правилното оптимизиране на пространството и процесите, домакинската работа може да бъде дори приятна. Разбили мсе го на няколко части, за да бъде по-лесно за запомняне ;)


Колко струва оптимизацията на сайт?

Един от въпросите, които всички клиенти ни задават е, колко ще струва оптимзацията на сайта им. И всъщност е съвсем нормално това да ги интерисува. Но те не винаги са наясно какво точно влиза в цената която чуват и какво представляват услугите които са им изброени.


ОПТИМИЗАЦИЯ - задължителна добавка в маркетинга

Оптимизация на сайт е сравнително нова услуга, породена от това, че вече в интернет много фирми имат страници и целта, на фирмата чрез оптимизация е да се показва на едно от първите места при търсене в различни търсачки. Всички ние използваме по различни поводи така наречените „търсачки” и резултатите, които получаваме аранжрани по номера са плод на тази оптимизация.


ОПТИМИЗАЦИЯ НА САЙТ – как да я направим

Оптимизацията на сайт, или така нареченото SEO, е процес, който е постоянен и не свършва с еднократни действия. Той се извършва перманентно и изисква доста време и ресурс, както и добри познания и сравнително здрави нерви. Реални резултати за оптимизирането на един сайт можете да очаквате около 3-тия месец от започването на вашата оптимизация на сайта. Първоначално се прави щателна проверка на кода на сайта и се изчиства от грешки. Регистрира се в различни инсгтрументи на гугъл и други търсачки, чрез които да се индексира и да се следи развитието му. Започва се изграждането на връзки сочещи към него, както от сайтове с висок рейтинг, така и от социални мрежи. Ежедневно се публикуват статии свързани със съайта в качествени блогове.


Има ли нужда сайтът Ви от оптимзация

Когато преди години е измислена и създадена интренет мрежата едва дали са очаквали, че тя ще стане основно средство за комуникация и получаване на всякаква информация, както и обмен на данни. Днес почти всеки 2 или 3 ти човек има персонален компютър, лаптоп или таблет, от които може да се свърже и да бъде част от интернет пространството. Едно от най-честото използване на мрежата е за търсене на информация. Фразата „Чичо ГУГЪЛ” знае всичко е позната даже и на децата. Една дума в полето на търсенето и пред нас се зареждат десетки и стотици страници, от които можем да получим исканата информация. Винаги ми е било интересно по каква логика се подреждат страниците. И още преди време ми обясниха, че за да се появява страницата на едно от по-предните места и да има по-голям шанс да бъде разгледана от някого тя се нуждае от оптимизация.


Оптимизацията – път към успеха

Оптимизация на сайт е нова услуга, която се предлага от доста фирми. При нея се гарантира излизане на фирмата на едни от първите страници при резултатите от търсене в различните търсачки. Особено важно за фирмите е, когато предлагат продуктите и услугите си в интернет да определят ключови думи, по които да се намират най-лесно. Все още един от старите и изпитани начини човек да получи информация, когато търси нещо е да търси в някоя търсачка. Може би най-използваната такава за сега си остава гугъл. Всеки от нас поне по веднъж на ден влиза да търси нещо – я някой продукт, я някой адрес на фирма или каквото и да ни е нужно. И резултатите, които виждаме на първите места, най-често са плод на оптимизация.


ОПТИМИЗАЦИЯ – НОВАТА ЛУДОСТ В ИНТЕРНЕТ - МАЛКО ИСТОРИЯ ЗА ТОВА ОТ КЪДЕ СЕ ПОЯВИ

Да направиш оптимизация на сайт вече е не просто желателно, а задължително, ако искаш този сайт да работи за теб. Често пъти обаче, хората не са наясно, какво точно е оптимизация и защо им е. Защо това е услуга която се извършва постоянно и защото не може да се направи еднократна оптимизация на даден сайт и повече да не се занимаваш с него.


НА ПЪРВА СТРАНИЦА В ГУГЪЛ?

Как да бъдете на първа страница в гугъл и защо? Какво да очаквате и кога?


Оптимизация на сайт byzza.eu

Предстои оптимизиране на този електронен магазин за санитария и страхотни продукти и аксесоари за баня.


Първият ни сайт на Холандски

SmartCode с гордост Ви представя първият си сайт на холандски.


НОВИНИТЕ ни във Фейсбук

Добавихме един бутон за файсбук, за ваше улеснение


SmartCode - Белгия, Холандия и Люксембург да ни очакват

С добрата работа идват и добрите резултати. И добрите клиенти. А ние нападаме първите места на гугъл в Белгия, Холандия и Люксембург


НАЧАЛО НА ОПТИМИЗАЦИЯТА НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН НА ФИРМА ЕМ.ПЕ.ЕЛЕКТРОНИКС ЕООД

Електронен магазин за електронни компоненти и резервни части, дистанционни и какви ли не джунджурии


Съвместен проект за оптимзиация на www.народни-танци.com

Стартираме съвместен проект за създаване на интернет сайт за фолклорни забавления, заедно с 92-ро СОУ Димитър Талев, детски ансамбъл за народни танци "Витошанче" и клуб за нардни танци "За пояс"


www.bogdanoff.eu - нов сайт

Личен сайт на Цветелин Богданов - започваме да го майсторим


ТЕСТВАНЕ НА НОВ ТЕКСТОВ РЕДАКТОР

Благодарение на Теодор Кудушчиев, който беше така любезен да ни спести ровене и четене, сега тестваме нов текстов редактор - по-удобен и с повече бутончета.


ПРОМОЦИЯ - от 16 юли 2012 г. - ОПТИМИЗАЦИЯ НА САЙТ САМО ЗА 75 лв. НА МЕСЕЦ

От 16 юли 2012 г. SmartCode стартира промоционална програма за оптимизиране на сайтове на цена от 75 лв. на месец.


 

Copyright 2012-2014 SmartCode - Всички права запазени

 

 BGtop

  Check PageRank