Oптимизиране на работния процес

Oптимизиране на работния процес

Оптимизация на сайтВсеки един от нас може да оптимизира работния си процес и да си спести време, енергия, средства, пари и да си освободи повече свободно време. Как може всеки един от  нас да облекчи труда си чрез по-оптимални дейности и повече мисъл. 
Мисълта за работата заема голяма част от времето ни и ние сами можем да направим така, че да се справяме по-качествено за двойно по-малко време. 
Оптимизацията на работния процес е важна и за качеството на работата. Така човек няма да се изтощава толкова много и ще може да бъде по-пълноценен. Също така ще спомогне и за количеството свършена работа.
Можем да оптимизираме работата си като си направим график, по който да се движим, за да следим времето си. Също така можем да отделяме по-малко време за извънслужебни ангажименти по време на работа, особено за социалните мрежи. Много фирми са блокирали социалните мрежи на работното място, за да има по-добра оптимизация на работния процес.
Можем да планираме приоритетите си за всеки ден, които не подлежат на отлагане. Също така да си направим график за основни ангажименти за седмицата или за текущия месец. Като за някои от ангажиментите можем да си ги отбележим за напомняне през органайзер или телефон.
Можем да оптимизираме работата си и като ограничим контактите с хора, които нямат отношение с работата ни за деня, та били те и колеги. Можем да използваме новите технологии за облекчаване на ръчния труд. Можем да поделим някои от задачите си с колега или да приобщим някой към идеята ни и да се чувства  ангажиран.
Ще оптимизираме работния процес и като почиваме активно през почивните дни, за  да сме по-пълноценни през седмицата . Също така да редуваме различни дейности, които няма да ни тежат, а ще ни разтоварват. Можем да ставаме малко по-рано от обичайното, за да имаме малко повече време да се концентрираме в ангажиментите за деня.
Всички тези приоми са за хора, които обичат работата си и искат да я вършат така, както трябва, а не за такива, които само да убиват времето  и  чакат да дойде деня за заплата. Точно в този случай  важи максимата „ Ние ги лъжем, че работим, а те ни лъжат, че ни плащат.’’
Много важен момент в оптимизирането на работния процес е и самото заплащане. Ако работодателят плаща за свършена работа, а не на отработени часове, то тогава хората ще имат стимул за активна и ползотворна работа. Стига правилата да са предварително поставени на масата. Тогава всеки ще си прави реална преценка на работата си и ще има стимул да прави кариерно развитие.
Ако работим във фирма, в която се налага да правим срещи с клиенти  е добре  да ги организираме рано сутрин или към края на работния ден. В противен случай, работният процес ще се разкъса и при евентуално забавяне , всичко се променя.
Според мен за по-опримизиран режим на работния процес главна роля играят няколко компонента: съвестен служител, мотивиращ работодател  и гъвкав план на работа. Останалото е съвременни тенологии, модерна апаратура и много желание за работа.
Българинът не е от най-работливите хора, когато не вижда смисъл в труда си. Но това може би е присъщо за всички нации.
 
Автор АлКи
 
 

 

Начало    Оптимизация    Web-design    Поддръжка    Цени и услуги    СЕО    Безплатно    Разкази    Рецепти    Контакти

 
 Стари, но посещавани ;)


Oптимизиране на работния процес

Продължаваме с полезните идеи за оптимизация на различни дейности в живота ни. В тази статия може да прочетете идеи за оптимизиране на работния процес.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 3-та

Трикове за готвене риба. Продължаване с пълна сила да Ви показваме някой трикове, как да оптимизирате домакинската работа, готвенето, и всякакви други не много приятни дейности.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 2-ра

Ето и следващата порция трикове и чалъми за оптимизране на процесите в домакниската работа. Тя винаги е неприятна, но ако приложите малко фантазия бързо можете да облекчите много от неприятните дейности.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 1-ва

След като се занимаваме с оптимзация, защо да не Ви предложим и няколко хитрини и трикове за оптимизиране на домакинската работа. С правилното оптимизиране на пространството и процесите, домакинската работа може да бъде дори приятна. Разбили мсе го на няколко части, за да бъде по-лесно за запомняне ;)


Колко струва оптимизацията на сайт?

Един от въпросите, които всички клиенти ни задават е, колко ще струва оптимзацията на сайта им. И всъщност е съвсем нормално това да ги интерисува. Но те не винаги са наясно какво точно влиза в цената която чуват и какво представляват услугите които са им изброени.


ОПТИМИЗАЦИЯ - задължителна добавка в маркетинга

Оптимизация на сайт е сравнително нова услуга, породена от това, че вече в интернет много фирми имат страници и целта, на фирмата чрез оптимизация е да се показва на едно от първите места при търсене в различни търсачки. Всички ние използваме по различни поводи така наречените „търсачки” и резултатите, които получаваме аранжрани по номера са плод на тази оптимизация.


ОПТИМИЗАЦИЯ НА САЙТ – как да я направим

Оптимизацията на сайт, или така нареченото SEO, е процес, който е постоянен и не свършва с еднократни действия. Той се извършва перманентно и изисква доста време и ресурс, както и добри познания и сравнително здрави нерви. Реални резултати за оптимизирането на един сайт можете да очаквате около 3-тия месец от започването на вашата оптимизация на сайта. Първоначално се прави щателна проверка на кода на сайта и се изчиства от грешки. Регистрира се в различни инсгтрументи на гугъл и други търсачки, чрез които да се индексира и да се следи развитието му. Започва се изграждането на връзки сочещи към него, както от сайтове с висок рейтинг, така и от социални мрежи. Ежедневно се публикуват статии свързани със съайта в качествени блогове.


Има ли нужда сайтът Ви от оптимзация

Когато преди години е измислена и създадена интренет мрежата едва дали са очаквали, че тя ще стане основно средство за комуникация и получаване на всякаква информация, както и обмен на данни. Днес почти всеки 2 или 3 ти човек има персонален компютър, лаптоп или таблет, от които може да се свърже и да бъде част от интернет пространството. Едно от най-честото използване на мрежата е за търсене на информация. Фразата „Чичо ГУГЪЛ” знае всичко е позната даже и на децата. Една дума в полето на търсенето и пред нас се зареждат десетки и стотици страници, от които можем да получим исканата информация. Винаги ми е било интересно по каква логика се подреждат страниците. И още преди време ми обясниха, че за да се появява страницата на едно от по-предните места и да има по-голям шанс да бъде разгледана от някого тя се нуждае от оптимизация.


Оптимизацията – път към успеха

Оптимизация на сайт е нова услуга, която се предлага от доста фирми. При нея се гарантира излизане на фирмата на едни от първите страници при резултатите от търсене в различните търсачки. Особено важно за фирмите е, когато предлагат продуктите и услугите си в интернет да определят ключови думи, по които да се намират най-лесно. Все още един от старите и изпитани начини човек да получи информация, когато търси нещо е да търси в някоя търсачка. Може би най-използваната такава за сега си остава гугъл. Всеки от нас поне по веднъж на ден влиза да търси нещо – я някой продукт, я някой адрес на фирма или каквото и да ни е нужно. И резултатите, които виждаме на първите места, най-често са плод на оптимизация.


ОПТИМИЗАЦИЯ – НОВАТА ЛУДОСТ В ИНТЕРНЕТ - МАЛКО ИСТОРИЯ ЗА ТОВА ОТ КЪДЕ СЕ ПОЯВИ

Да направиш оптимизация на сайт вече е не просто желателно, а задължително, ако искаш този сайт да работи за теб. Често пъти обаче, хората не са наясно, какво точно е оптимизация и защо им е. Защо това е услуга която се извършва постоянно и защото не може да се направи еднократна оптимизация на даден сайт и повече да не се занимаваш с него.


НА ПЪРВА СТРАНИЦА В ГУГЪЛ?

Как да бъдете на първа страница в гугъл и защо? Какво да очаквате и кога?


Оптимизация на сайт byzza.eu

Предстои оптимизиране на този електронен магазин за санитария и страхотни продукти и аксесоари за баня.


Първият ни сайт на Холандски

SmartCode с гордост Ви представя първият си сайт на холандски.


НОВИНИТЕ ни във Фейсбук

Добавихме един бутон за файсбук, за ваше улеснение


SmartCode - Белгия, Холандия и Люксембург да ни очакват

С добрата работа идват и добрите резултати. И добрите клиенти. А ние нападаме първите места на гугъл в Белгия, Холандия и Люксембург


НАЧАЛО НА ОПТИМИЗАЦИЯТА НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН НА ФИРМА ЕМ.ПЕ.ЕЛЕКТРОНИКС ЕООД

Електронен магазин за електронни компоненти и резервни части, дистанционни и какви ли не джунджурии


Съвместен проект за оптимзиация на www.народни-танци.com

Стартираме съвместен проект за създаване на интернет сайт за фолклорни забавления, заедно с 92-ро СОУ Димитър Талев, детски ансамбъл за народни танци "Витошанче" и клуб за нардни танци "За пояс"


www.bogdanoff.eu - нов сайт

Личен сайт на Цветелин Богданов - започваме да го майсторим


ТЕСТВАНЕ НА НОВ ТЕКСТОВ РЕДАКТОР

Благодарение на Теодор Кудушчиев, който беше така любезен да ни спести ровене и четене, сега тестваме нов текстов редактор - по-удобен и с повече бутончета.


ПРОМОЦИЯ - от 16 юли 2012 г. - ОПТИМИЗАЦИЯ НА САЙТ САМО ЗА 75 лв. НА МЕСЕЦ

От 16 юли 2012 г. SmartCode стартира промоционална програма за оптимизиране на сайтове на цена от 75 лв. на месец.


 

Copyright 2012-2014 SmartCode - Всички права запазени

 

 BGtop

  Check PageRank